Paperback Radio met Obe Alkema

Op maandag 17 december was dichter Obe Alkema te gast in Paperback Radio. Vorige maand verscheen zijn debuut Obelisque bij uitgeverij Het Balanseer. Geen saaie dichtbundel met effen kaft, maar een heuse poëzieglossy, inclusief modeadvertenties. Obelisque leidt van de Vinex-wijk naar Kanye West en Britney Spears en terug en verkent seksuele identiteit in tijden van Instagram, Netflix en de markt. Presentator Lisanne Snelders ging met hem in gesprek over poëzie, popcultuur en identiteit.

De boekentip kwam van Fiep van Bodegom, zij tipte Zwarte huid, witte maskers van Frantz Fanon, dat onlangs bij Uitgeverij Octavo in een nieuwe vertaling van Jeanne Holierhoek verscheen (niet zonder de nodige controverse over de vertaling van gevoelige taal). Een belangrijk en canoniek werk over de gevolgen van kolonialisme en racisme dat het verdient om gelezen te blijven worden, aldus Fiep.

In Boekenstad tipte Lisanne de Poëzieslag in café Festina Lente. Deze is inmiddels alweer voorbij, maar het is een terugkerend evenement waar iedereen met dichterlijke aspiraties aan deel kan nemen. Meer informatie vind je hier.

 

 

Live uitgezonden op 17 december 2018. Presentatie: Lisanne Snelders. Gasten: Obe Alkema, Fiep van Bodegom.


More Berichten for Show: Paperback Radio

Comments are closed.