Paperback Radio over A.H. Nijhoff

Op 1 oktober stond Paperback Radio in het teken van A.H. Nijhoff, de eigenzinnige auteur van Twee meisjes en ik (1931) en ja, de vrouw van Martinus. Haar feministische klassieker was bijna vergeten, maar staat nu weer vol in de aandacht door een herdruk en door een nieuwe uitgave van het boek De Nijhoffs en ik, waarin Marja Pruis op zoek gaat naar informatie over Netty Nijhof en de meest uiteenlopende figuren tegenkomt.

Een gesprek over het bijzondere boek Twee meisjes en ik, het onconventionele leven van A.H. Nijhoff (die voor de door haar geliefde vrouwen door heel Europa reisde terwijl ze officieel getrouwd bleef met Martinus) en het belang van verhalen over liefde en vriendschap tussen vrouwen.

Te gast waren Persis Bekkering, schrijver (Een heldenleven, 2018), journalist voor de Volkskrant en ambassadeur van Twee meisjes en ik in het kader van het Schwob-programma, en Marja Pruis, schrijver, criticus en redacteur van De Groene Amsterdammer. Pruis schreef het boek De Nijhoffs en ik of de gevolgen van een huwelijk in 1999. Nu is er De Nijhoffs en ik of de gevolgen van een genre, een herdruk voorzien van een inleiding met terugblik. Presentator was Lisanne Snelders.

In de rubriek Boekenstad  tipte dichter en criticus Obe Alkema een optreden van de Amerikaanse dichter C.A. Conrad in Neverneverland (De Punt) op 3 oktober. Alle informatie over deze bijzondere avond vind je hier en in het facebookevenement.


More Berichten for Show: Paperback Radio

Comments are closed.