Paperback Radio over de Noord/Zuidlijn met Bas Soetenhorst

8 stations, 15 minuten, 3 miljard euro, 15 jaar. De totstandkoming van de Noord/Zuidlijn ging niet zonder slag of stoot, maar gisteren is hij eindelijk in bedrijf gegaan. Wat ging eraan vooraf en was het de moeite waard? Paperback Radio stond op 23 juli in het teken van de Noord/Zuidlijn. Te gast is Bas Soetenhorst, journalist en auteur van het boek Het wonder van de Noord/Zuidlijn. De metro die er ondanks alles kwam.
 

 

Lisanne Snelders maakte met Fiep van Bodegom een impressie van de feestelijke opening van de metro en praat met Parool-journalist Bas Soetenhorst over zijn prijswinnende boek. Schrijver Dirk Vis tipt Spul van Jerzy Gawronski, een fotoboek met archeologische vondsten die gedaan werden tijdens de bouw van de lijn. Voor De Gids vroeg hij schrijvers om aan de slag te gaan met een van de vele gefotografeerde objecten.

 

In de impressie hoor je dat we een rondleiding krijgen langs het kunstwerk van station De Pijp, gemaakt door Amalia Pica. Destination Art verzorgt rondleidingen langs de kunstwerken op alle stations, te vinden via www.destinationart.nl.

 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?