Paperback Radio over Remco Campert met Mirjam van Hengel

Remco Campert groeide uit van schuchtere jongen tot een van de meest geliefde en gelezen schrijvers van Nederland. Van ‘poëzie is een daad van bevestiging’ tot lichtvoetig proza over het vurrukkuluke leven van Panda en columns over de waan van de dag, hij schreef het allemaal. In deze aflevering van Paperback Radio gaat Lisanne Snelders in gesprek met Mirjam van Hengel, die in Een knipperend ogenblik met veel oog voor detail en compassie Camperts veelbewogen schrijversleven vastlegde. Een gesprek dat voert langs de vrolijkheid van de jaren zestig, naar lethargie, de rol van vrouwen in Camperts leven en een volgens Van Hengel onderbelicht aspect van Camperts werk, zijn engagement.
In de rubriek Leeswijzer tipt recensent Lodewijk Verduin Sleur is een roofdier (2007) van D. Hooijer, een bundel verhalen over mensen die de weg kwijt zijn en proberen te (her)ontdekken hoe ze moeten leven. Geschreven door een opmerkelijke auteur die door niemand minder dan Van Hengel ontdekt blijkt te zijn.

Verder in de rubroek Boekenstad een gesprek met Sayonara Stutgard, die op maandag 17 december ZWART# Coming of Age-verhalen presenteert, een literaire talkshow over thema’s als meerstemmigheid, het zwarte perspectief in de cultuur en cultural appropriation. Meer informatie over het programma te vinden op de site van De Nieuwe Liefde.
Een dag later vindt in De Nieuwe Liefde een programma plaats over verveling en de Fear of Missing Out (FOMO), gecureerd door Van Hengel (meer info).

Muziek is van Eefje de Visser, The Avonden (het album ‘wat een cirkel is’, is te koop op Bandcamp) en Aafke Romeijn.

 

Uitgezonden op 10 december 2018. Presentatie: Lisanne Snelders. Gasten: Mirjam van Hengel, Lodewijk Verduin, Sayonara Stutgard. Techniek: Anneminke van der Velden.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?