Paperback Radio over storytelling met Sahand Sahebdivani

Op maandag 29 oktober stond Paperback Radio geheel in het teken van storytelling. Lisanne Snelders sprak met Sahand Sahebdivani over het Storytelling Festival (1 – 4 nov) en over de kunst van het verhalen vertellen. Via zijn verhalen geeft Sahand de geschiedenis van zijn Iraanse familie door, maar hij vertelt ook over zijn eigen leven en over de complexe relatie met zijn beste vriend Raphaël, die Israëlier. Sahand vindt dat kunst in Nederland best wat politieker mag en dat verhalen vertellen daarbij kan helpen.

Vanuit storytellingcafé Mezrab vertelt Anastasis Sarakatsanos waarom hij storyteller is geworden en hoe hij in Griekenland op zoek ging naar verloren gewaande volksliedjes in verboden talen. Zijn voorstelling Fit the Mould, over de Griekse componist Yannis Konstantinides speelt op 4 november in Podium Mozaïek in het kader van het Amsterdam Storytelling Festival.

Het Amsterdam Storytelling Festival vindt plaats van 1 -4 november in Podium Mozaïek, Mezrab en de OBA. Er zijn programma’s in het Engels en in het Nederlands. Alle informatie vind je op www.storytellingfestival.nl.

Uitgezonden op maandag 29 oktober 14-15 uur op AmsterdamFM. Presentatie Lisanne Snelders. Gasten: Sahand Sahebdivani en Anastasis Sarakatsanos.

 


More Berichten for Show: Paperback Radio

Comments are closed.