Paperback Radio over uitgeven in eigen beheer

Waarom zou je je poëziebundel uitgeven in eigen beheer, in plaats van bij een reguliere uitgeverij? Paperback Radio trekt de marges van het literaire veld in, waar een schaduwereld van kleine uitgeverijtjes zelfgedrukte boeken verspreiden. Wat kan er gebeuren in die ruimte, los van literaire instituties?

Dichters en uitgevers Ton van ’t Hof en Nadia de Vries gaan met Lisanne Snelders in gesprek over hun praktijk als uitgever van hun eigen werk en dat van anderen. Allebei werden ze literair gevormd in de blogosfeer, het levendige vroege internet waar dichters van over de hele wereld met elkaar in discussie gingen, maar allebei op een heel eigen manier.

Ton en Nadia lezen eigen werk voor én geven leestips voor onterecht te weinig gelezen boeken.

Uitgaanstips in de rubriek Boekenstad kwamen van Lisanne, ze tipt twee evenementen over taal, politiek en de publieke ruimte: Deugterrarium op vrijdag 28 september in Perdu (meer info) en het programma Debating Civic Space, georganisererd door SLAA en Archis/Volume, met een vertoning van de docu Selling Dreams, op zaterdagavond 29 september in de Tolhuistuin (meer info).

Zie de boekentips van Nadia de Vries en Ton van ’t Hof op de foto’s hieronder:

Camilla Gruddova, The Doll’s Alphabet

Mark van der Schaaff, Hotel Vanilla Sweet

Deze aflevering werd op maandag 24 september live uitgezonden vanuit Boekhandel Scheltema.

 

 

 

 


More Berichten for Show: Paperback Radio

Comments are closed.