Paradiso, 16 maart 2017, Joshua Radin

De grote zaal van het Amsterdamse poppodium is op donderdagavond 16 maart 2017 gevuld met stelletjes en stoelen. Voordat de Amerikaanse singer-songwriter zijn entree maakt, voelt de sfeer al intiem.

Als Joshua opkomt, klinkt er luid applaus en de zanger zegt blij weer in Amsterdam te zijn. Hij begint zijn eerste nummer op gitaar en halverwege het nummer trekt hij het snoer uit zijn gitaar en zingt krachtig en vol emotie zonder microfoon. De zaal is muisstil en het publiek trekt dichter tegen elkaar aan. Dat de liedjes voornamelijk over liefde gaan is al snel te merken.

De Amerikaanse singer-songwriter praat graag tussen de nummers door. Bijna elk nummer heeft een verhaal, wat hij enthousiast met de zaal deelt. Ook verzoekt hij de zaal vooral geen huwelijksaanzoeken tijdens zijn muziek te doen, want dit is hem tijdens een eerder optreden overkomen. Ondanks het grote compliment voor zijn muziek en de romantische setting, voelde hij zich toch onderbroken en speelde daarom ook gewoon door. Het huwelijksaanzoek bleef (gelukkig voor Joshua) ditmaal uit.

Na een aantal rustige nummers van zijn albums “The Fall”, “Onward and Sideways” en “Wax Wings” is het tijd voor wat meer actie. Het optreden is voornamelijk akoestisch en Joshua wil van het publiek een begeleidende band. De opdracht: Stamp tijdens het refrein zo hard mogelijk mee.  Een simpele opdracht, die het publiek maar wat graag opvolgt. De grond van de grote zaal van Paradiso trilt en het lijkt even alsof we verplaatst zijn naar de Amerikaanse countryside. Het publiek stampt met volle overtuiging mee en het plezier straalt ervan af.

Na deze opzwepende muziek klinkt weer een luid applaus, wat doorgaat tot de zanger terugkomt voor zijn toegift. Er volgen nog 2 nummers, waarmee Joshua de magische en romantische avond goed afsluit.

“Thank you, Amsterdam. I love you forever.” – Joshua Radin

 

Comments are closed.