Paspoortscan Schiphol meteen nuttig

De proef met de automatische paspoortcontrole die dinsdag op Schiphol begon, heeft direct resultaat opgeleverd. Vier mensen die van de nieuwe controle gebruik maakten, vielen door de mand. Ze stonden voor verschillende feiten geregistreerd, zoals openstaande boetes of betrokkenheid bij het verspreiden van vals geld.
Drie passagiers hadden er zelf voor gekozen door de paspoortscan te gaan, een vierde was daarom gevraagd. Dat maakte een woordvoerder van de Marechaussee bekend.

Met de automatische paspoortcontrole hoeven niet alle reizigers op Schiphol hun paspoort te laten controleren bij de marechaussee aan de balie. Zij kunnen gebruikmaken van nieuwe poortjes.

Dat gaat als volgt. Een reiziger loopt een poortje binnen en houdt zijn paspoort tegen een scanner. Die scant de chip in de pas, waarop ook een digitale foto staat. Het poortje maakt ook een foto van de reiziger en de gezichtskenmerken van beide beelden worden vervolgens vergeleken. Het poortje kijkt onder meer of de afstand tussen de ogen klopt.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?