Paul Mosterd (Hermitage Amsterdam) : Dat spijt mij zeer en ik baal daar enorm van!

hermitage180714

 

Op verzoek van verslaggever Menne Vellinga kwam vandaag de Hermitage Amsterdam met een schriftelijke verklaring n.a.v. het in de top hijsen van de Nederlandse driekleur boven hun voordeur. Vellinga ontdekte de vlag op vrijdag j.l. rond 20:00 uur. AmsterdamFM maakte hier vrijdagavond melding van. De beveiliging maakte een fout, zo blijkt nu.

 

(…) Ik schrik van uw mail, want wij hadden juist de opdracht gegeven om na deze vreselijke tragedie, en de nasleep die nu iedereen wederom verbijstert, onze vrolijke jubileumvlag direct naar binnen te halen en te vervangen door een Nederlandse halfstok vlag. Vrijdag hing deze halfstok, we kregen er meerdere telefoontjes en mails over, maar de bewaking heeft een fout gemaakt aan het einde van de werkdag. Hij werd na sluitingstijd namelijk weer in de top gehesen. Dat is fout. Een vlag moet immers tot zonsondergang halfstok hangen en niet tot het moment dat wij als museum gesloten zijn. Nu hebben wij, door deze vlag na sluitingstijd weer volledig in de top te hangen, juist het tegenovergestelde signaal gegeven. Zo blijkt uit uw interpretatie. Zeker bij lange zomerse avond als die van vrijdag hebben wij een fout signaal gegeven.

Dat spijt mij zeer en ik baal daar enorm van! (…) 

Met vriendelijke groet,

Paul Mosterd
Hermitage Amsterdam

 

 

Met de heer Mosterd is eerder vandaag afgesproken zijn verklaring op de site van AmsterdamFM te publiceren. Mosterd verklaarde in een telefoongesprek met Vellinga het te waarderen dat AmsterdamFM deze waarneming naar buiten heeft gebracht. Hij heeft de zaak ook inmiddels intern aan de kaak gesteld.

Comments are closed.