Pedoseksueel Sytze van der V. bevestigt: “Ik woon al in Amsterdam”

Sytze van der V., die een celstraf heeft uitgezeten voor ontucht met minderjarigen, woont wel degelijk in Amsterdam. Dat bevestigt Van der V.  in een interview met AmsterdamFM. Van der V.: ‘Ik ben druk aan het verhuizen op dit moment’. Vlak voor het interview liet burgemeester Eberhard van der Laan aan RTV N-H nog weten dat hij niet zeker wist of Van der V. echt zou verhuizen: ‘Het is nog de vraag of die meneer van plan is om te komen wonen in Amsterdam’. Van der V. zegt meerdere keren contact te hebben gezocht met de gemeente en de burgemeester zelf, voor hij naar Amsterdam vertrok.

Interview met Sytze van der V.

Van der V. heeft zich nog niet ingeschreven in Amsterdam. Hij vreest dat de gemeente ‘absurde voorwaarden’ aan hem zal stellen, die bedoeld zijn om hem af te zien van vestiging in de stad. ‘Het gevolg is dat ik nu anoniem in jullie prachtige stad blijf zitten. Dan weet niemand iets en dan krijg je vanzelf de nodige onrust. Ik zwerf al vier jaar door dit land en ik word door niets of niemand in de gaten gehouden. Dat heeft tot geen enkel probleem geleid, behalve tot ongenoegen van de bevolking’. In 2009 werd Van der V. nog een woning in Eindhoven ontzegd.

De reactie van Van der V. volgde op eerdere uitspraken van VVD-raadslid Robert Flos in een uitzending van Het Ritme van de Stad, gisteravond. Coalitiepartij VVD wil ‘het liefst geen veroordeelde pedoseksueel in de stad’. Volgens hem heeft Van der V. zich, na zijn gevangenisstraf, niet aan de afspraken met de reclassering gehouden. Flos vindt dat Van der V. alleen in een stadsdeel kan wonen waar weinig kinderen wonen.

Leave a Reply