Phanos presteert goed op European Champions Clubs Cup

Zaterdag vond in het Olympisch Stadion de European Champions Clubs Cup plaats. Zowel bij de dames als bij de heren werd er gestreden om promotie naar de a-poule. De wedstrijd werd georganiseerd door de Amsterdamse atletiekvereniging Phanos. Phanos deed zowel bij de dames als bij de heren bovenin mee. Uiteindelijk dwongen de dames van Phanos via de tweede plaats promotie af en eindigden de heren van Phanos op de derde plaats.

 

Dames:

Bij de dames van Phanos werd veel verwacht van Jamile Samuel. De sprintster had vorige week haar persoonlijk record op de 100 meter verbeterd en kwam op de 100 meter, de 200 meter en de 4×100 meter in actie. Samuel stelde niet teleur: ze won alledrie de onderdelen waarop ze in actie kwam en legde zo de basis voor de promotie. Amsterdam FM ving Samuel op na de 100 meter:

Een andere topper bij de dames van Phanos is Maureen Koster. Koster verbrak vorige week bij de diamond league wedstrijd in Shanghai haar persoonlijk record op de 1500 meter. Op de 1500 meter van zaterdag was Koster nog niet helemaal hersteld van deze inspanning en de lange reis. Toch streed ze lange tijd mee om de overwinning, maar werd ze uiteindelijk tweede achter het IJslandse toptalent Hinriksdóttir. De reactie van Maureen Koster na haar 1500 meter:

Uiteindelijk werden de dames van Phanos tweede achter het Franse CA Montreuil 93 en promoveerde zo naar de a-poule. Een dag na de wedstrijd sprak Amsterdam FM met de coach van de dames Maaike Eken en vroeg haar hoe ze terugkeek op de voorgaande dag:

 

Heren:

Een van de speerpunten bij de heren van Phanos was Koen Smet. Tijdens zijn race van zaterdag liet Smet zien waarom hij geldt als een groot talent op de 110 meter horden. Probleemloos was hij al zijn concurrenten veel te snel af en snelde hij in 13,99 naar de overwinning. Na zijn race sprak Smet met Amsterdam FM:

Ook van Luc Wagenaar werd veel verwacht. Het talent op de 1500 meter moest in zijn race de overwinning laten aan de Belg Ruell, maar won op knappe wijze de sprint om de tweede plek. Na zijn race werd Wagenaar overspoeld door een meute van pupillen aan wie hij training geeft bij Phanos. Nadat hij uitgebreid de tijd had genomen voor de kinderen had Wagenaar ook nog tijd voor een reactie aan Amsterdam FM:

Aan het eind van de dag vonden de heren van Phanos zichzelf terug op de derde plaats en dat was een plek te laag om promotie af te dwingen. De dag na de wedstrijd aan coach van de heren Peter Wolters de vraag of hij ondanks het mislopen van de promotie toch met een positief gevoel terugkeek op de dag:

 

Al met al was het een prachtige dag vol topatletiek in het Olympisch Stadion en was de eerste European Champions Clubs Cup in Amsterdam een groot succes.

 

European Champions Clubs CupEuropean Champions Clubs Cup

Comments are closed.