Pinnen zonder pincode

Mensen met een bankpas van de ING of de ABN Amro kunnen vanaf vandaag betalen met hun pasje zonder een pincode in te toetsen. Op en rondom stations kan er voortaan ook betaald worden door alleen het bankpasje te scannen. Ook bij de H&M en de Efteling kan al op deze manier worden betaald. De nieuwe betaalwijze geldt voor bedragen tot en met 25 euro en moet ervoor zorgen dat er minder met contant geld wordt betaald. 

Om ervoor te zorgen dat na diefstal of verlies van het pasje niet iemand ongestoord spullen gaat kopen, moet er om de 50 euro aan transacties alsnog een pincode worden ingetoetst. De pashouders kunnen er ook voor kiezen om deze nieuwe betaalwijze op hun pasje uit te schakelen.

De pasjes zijn voorzien van een NFC-chip. Deze Near Field Communication kan over een kleine afstand informatie over brengen. De techniek bestaat al jaren zoals de OV-chipkaart bijvoorbeeld. Klanten van SNS moeten even afwachten maar hun bank heeft al wel plannen om de nieuwe vorm van pinnen te introduceren. De Rabobank heeft nog geen plannen maar wil de technologie wel beschikbaar stellen voor de klanten die willen betalen met hun mobiele telefoon.

 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?