Zero plastic 11 tot 17 juni

Meer dan duizend mensen gaan van 11 tot en met 17 juni 2012 “plastic vasten”. Hiermee toont de groep bezorgde burgers aan dat de wereld het kan doen met een beetje minder plastic. Naast deze plastic vrije week zijn verschillende acties opgezet.
Tijdens de Zero Plastic Week zullen meer dan duizend mensen een week lang geen nieuw plastic kopen. Deelnemers zullen alternatieven moeten vinden voor zaken als in plastic verpakte groente en plastic tasjes.
“Zo’n kort experiment maakt dat je wordt geconfronteerd met de enorme berg plastic die je in een luttele week weggooit”, vertelt Ries Mentink, een van de initiatiefnemers.
Per jaar wordt in Europa 60 miljoen ton plastic geproduceerd: een belangrijke economische aandrijver dus. En een die ons leven beïnvloedt:
plastic kent vele nuttige, maar ook nutteloze toepassingen zoals aanzienlijke hoeveelheden tasjes en verpakkingen. “Helaas belandt een hoop van dit plastic in ons milieu: zo zijn er delen van de oceaan die meer plastic deeltjes bevatten dan plankton. De kans dat een dolfijn daar plastic binnenkrijgt is groter dan de kans dat-ie een visje eet.”
aldus Mentink.
Hans Krispijn in gesprek met Armanda Govers:

Leave a Reply