Pluk de Nacht start woensdag

Vandaag start het openlucht-filmfestival Pluk de Nacht. Dit bijzondere festival is in tien jaar tijd uitgegroeid van een klein initiatief van medewerkers van filmtheater The Movies in 2002 naar een evenement voor velen. Het idee was om films die de moeite van het bekijken waard waren en door welke reden dan ook de Nederlandse bioscopen niet haalden, toch te tonen aan belangstellenden.

Door een geweldige inzet en bijgestaan door vele vrijwilligers én door mond-tot-mondreclame, trok het festival in de eerste jaren steevast duizenden bezoekers. Vijf jaar geleden werd het opgemerkt door de pers. In eerste instantie trok vooral het film kijken vanuit een strandstoel met een bescheiden feestje achteraf de media aandacht. In de loop van de tijd veranderde dat en werd de programmering belangrijker gevonden met vaak een verrassende randprogrammering. Pluk de Nacht bleek meer te zijn dan een doorsnee-filmfestival.

 

Pluk de Nacht | Open Air Film Festival staat van 7 t/m 17 augustus op het Stenen hoofd in Amsterdam, van 22 t/m 25 augustus in het Havengebied (Nieuwe Havenweg 23) in Arnhem en van 29 t/m 31 augustus in het Nutshuis (Riviervismarkt 23) in Den Haag.

Leave a Reply