Pop Up Store voor pleasure seekers

foto: menne vellinga ©2013 amsterdamfm - magere brug van ijslollystokjes

Vrijdag gingen eindelijk de deuren open van het hoekpand Rembrandtplein/Reguliersdbreestraat. De dichtgeplakte ramen deden al weken vermoeden dat er iets met ijs in zou kunnen komen. Menne Vellinga stapte de winkel binnen en sprak er met manager Edward Rahusen.

We hebben hier te maken met een ijs-beleving. Het is geen gewone ijssalon met bolletjes ijs op een hoorntje. De bezoeker mag zijn ijsje laten ‘aankleden’. Het zijn de pleasure seekers die het mogen aangeven. Schalen met toppings en kommen met warme chocolade sausen zijn de elementen die het naakte ijsje een gedaante wissling doen ondergaan. Van de ware kunstwerkjes wordt nog voor het afrekenen een foto gemaakt die de klant kan ophalen op de site van Magnum.

Op de vraag of de zaak 24/7 en het hele jaar open zal zijn verneemt de verslaggever verrast dat het hier een pop up store betreft. De pleasure makers en runners van &CO zullen de komende 12 weken een indrukwekkend concept neerzetten en dan is over en uit op dit adres. Hun motto op Facebook: I scream, you scream, we all scream for ice cream. Ze hebben er duidelijk zin in!

En dan?
In dit pand heeft jaren een gokpaleis gezeten. Deze zijn op een gegeven moment verhuisd naar het Cineac complex. Wethouder Carolien Gehrels (Economische Zaken) berichtte na hun vertrek dat er iets geheel anders op dat adres moest worden gerealiseerd. Of dat anders een reeks van pop up stores op deze AA locatie zal zijn, hebben we nog niet van haar mogen vernemen.

Waar het de Italiaanse IJssalon Gamba niet gegund was op een ander adres in de Reguliersbreestraat een moderne ijssalon te openen, zijn voor Magnum/Unilever op het Rembrandtplein nu de deuren wel open gegaan.

De volgende linkjes zijn voor gebruikers van m4a en mp3 luisteraars.
verslag M ijssalon
verslag M ijssalon kopie

Leave a Reply