PR Bijenkorf neemt ringloze Pieten bloedserieus

Een luchtig item over de oorringen van de Bijenkorf-Zwarte Pieten is in het verkeerde keelgat geschoten bij het management van De Bijenkorf. Gisteren viel het AmsterdamFM-verslaggever Menne Vellinga en meerdere bezoekers van het warenhuis op dat de bekende klimpieten geen oorringen droegen.
PR-manager van de Bijenkorf, Suzanne van de Velde, laat AmsterdamFM vanochtend weten dat de Pieten in de afgelopen jaren ook al geen oorringen hadden. Van de Velde vindt daarom dat de berichtgeving onjuist is. Het nieuws werd overgenomen door AT5 en GeenStijl. Het is niet helemaal duidelijk of de Pieten daadwerkelijk geen oorringen droegen in de afgelopen jaren; foto’s op internet geven geen uitsluitsel.

Menne Vellinga: “Dit is een duidelijke afwijking van mijn beeld van Zwarte Piet. Daar ging dit sfeerverslag over. Het feit dat de geliefde klimpietjes geen oorbellen hebben, sprak uiteraard tot de verbeelding, gezien het recente nieuws over de oorring-loze knechten bij de Amsterdamse intocht. Het is bizar dat ook de Bijenkorf blijkbaar vergeet dat het om een fantasievol feest gaat.” De verslaggever heeft overigens gisteren het winkelmanagement meerdere keren tevergeefs om een reactie gevraagd.

KlimPietBijenkorf2013

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?