Prijzenslag voor Human Power Team?

Deel van het team bij een trainingsdag op vliegbasis Soesterberg

Het Human Power Team is genomineerd voor de prestigieuze UfD-E.On Teamwork prijs. In het team werken studenten van de TU Delft en de VU Amsterdam samen met als doel het snelheids- en werelduurrecord met een aerodynamische ligfiets te verbreken.

Juist de samenwerking tussen beide universiteiten maakt dat het team een grote kans maakt om de prijs te winnen. De winnaar ontvangt een bedrag van € 10.000, een oorkonde en een trofee. Daarnaast zijn er aanmoedigingsprijzen van elk € 2.000,- te verdienen.

 

 

In totaal zijn er vier teams genomineerd. Zij zullen op woensdag 6 juni zichzelf presenteren aan een breed samengestelde jury. Deze jury zal beoordelen wie de uiteindelijke prijswinnaar is.

In de sportuitzending van zondag 3 juni vertelde Paul Denissen, manager van het Human Power Team, meer over de nominatie van het team.

 

 

De samenwerking binnen het Human Power Team is er om de kans te vergroten dat het team de fietsrecords gaat verbreken. De studenten van de TU Delft zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de aerodynamische ligfiets, de Velox. De studenten van de VU Amsterdam hebben de taak om geschikte sporters te selecteren en begeleiden.

 

Leave a Reply