Prince maakt rap voor jongeren die 100.000 uur vrijwilligerswerk deden!

In oktober 2013 begon Vrijwilligers Centrale Amsterdam de campagne Trots Op Mijn Actie om jongeren te waarderen voor hun vrijwillige inzet. Duizenden jongeren hebben sinds oktober iets voor Amsterdam gedaan. Ze hielpen bijvoorbeeld in het buurthuis, het dierenhotel of bij de Voedselbank. Via school, familie of uit zichzelf. Op www.trotsopmijnactie.nl lieten ze hun verhaal achter en behaalden ze met zijn allen 100.000 uur vrijwilligerswerk!

 

 

Gerdien van Tongeren is adviseur bij Vrijwilligers Centrale Amsterdam en richt zich op jongeren: “Je kunt als vrijwilliger ontzettend veel dingen doen en zo ontdekken waar je talenten liggen. Ik hoor jongeren regelmatig zeggen: Ik wist niet dat ik dat kon!” Vrijwilligerswerk is een uitstekende manier voor jongeren om zich te oriënteren op de maatschappij. Houd je van groen? Werk je graag samen? Of werk je het liefste met cijfers? Je ontdekt het door het doen van vrijwilligerswerk. Het geeft jongeren stuk voor stuk een goed gevoel om iets te doen voor een ander.

Onder leiding van Abel – de voorzanger van de band Don’t Touch My Croque Monsieurs – maakten jongeren een rap om alle jonge vrijwilligers te bedanken. Abel is geboren en getogen in Amsterdam Noord en wilde zich graag inzetten voor dit project.

 

Bekijk en luister hier het nummer: Trots Op Mijn Actie.

 

 

Prince (17) schreef en rapte de rake tekst Jair maakte de beat en Romy (16) zong met haar honingzoete stem het refrein in. Vince (21) creëerde de bijbehorende videoclip. Een spetterende samenwerking van vijf jonge talenten. Bekijk en luister hier het nummer: Trots Op Mijn Actie. De bedankrap komt uit de koker van acht jongeren die met dit project hun Maatschappelijke Stage voldeden. (Zita, Chayenne en Semia van het Gerrit van de Veen College zorgden voor de rapper en zangeres. Tenzing, Vincent, Boran, Abdelrahman van het Damstede en Meryam van het Sweelicnk College filmden een deel van de beelden voor de video.) Hun reactie op het resultaat was eenduidig: “Wow, daar mogen we zelf ook wel trots op zijn!” Vrijwilligers Centrale Amsterdam is blij met de inzet van de jongeren en sluit met de rap de campagne Trots Op Mijn Actie met succes af. We hebben laten zien dat jongeren enorm veel betekenen voor de stad en daar mogen we trots op zijn.

Comments are closed.