Proefschrift VU-econome Kourtit aangehouden

De Vrije Universiteit van Amsterdam heeft de promotie van Karima Kourtit aangehouden na meldingen van onregelmatigheden door medewerkers. De  Universiteit  stelt een intern onderzoek in, dat meldt de VU op haar site.

Mevrouw Kourtit werkte onder leiding van de prominente VU-wetenschapper Professor Peter Nijkamp aan een onderzoek over stadseconomie. Haar nominatie voor de Amsterdam Science & Innovation Award is inmiddels ongedaan gemaakt. Promotor Peter Nijkamp is als jurylid nauw betrokken bij deze prijs.

Delen van het proefschrift van Kourtit zouden  citaten betreffen uit een conferentieverslag zonder degelijke bronvermelding laat het NRC weten. Tevens zouden sprekers verwisseld zijn op enkele plaatsen. De decaan van de Faculteit Economie en voorzitter van de promotiecommissie Verbruggen wil geen verantwoordelijkheid dragen voor deze fouten.

Uit onderzoek van het Parool, de Telegraaf  en het NRC zou blijken dat Kourtit al publiceerde onder een doctorstitel zonder in het bezit te zijn van deze graad. Het onrechtmatig gebruik maken van een academische titel is strafbaar in Nederland. Een deel van deze artikelen bevat opvallend genoeg de naam van hoogleraar Nijkamp als mede-auteur.

 

 

 

Tags:

Leave a Reply