Prominenten bezetten Mediafonds

Prominente regisseurs, acteurs, muzikanten en andere mediamakers bezetten vandaag het pand van het Mediafonds aan de Herengracht. Morgen zal in de tweede kamer worden gestemd over het voortbestaan van het fonds. De actievoerders uiten hiermee hun dringende zorg dat met verdwijnen van dit fonds, kwaliteit niet langer gewaarborgd is op de publieke zenders.

De actie is een initiatief van het Dutch Directors Guild (DDG) en wordt actief ondersteund door alle branche-organisaties uit de audiovisuele sector.

Nathan van der Hooft sprak hierover met Martijn Winkler, zelf regisseur en bestuurslid van de DDG.

Een groep van 150 regisseurs, acteurs, producenten en andere creatieven heeft vanmorgen het pand van het Mediafonds aan de Herengracht bezet. Morgen beslist de Tweede Kamer over eventuele opheffing van het Fonds. Opheffing zou betekenen dat mooie kwaliteitsseries, documentaires en radioprogramma’s zouden verdwijnen. De bezetting is een initiatief van het Dutch Directors Guild, dat hoopt met deze actie het Mediafonds meer ‘zichtbaar’ te maken voor het grote publiek. Het fonds verstrekt geld aan drama en documentaires van de publieke omroep. Onder meer Eddy Terstall, Paula van der Oest en Heddy Honigmann doen mee aan de actie.

Leave a Reply