Prostitutieregels flink aangescherpt

'Gemeente verliest het toezicht op de branche.' Fotocredits: Wikipedia.org

'Gemeente verliest het toezicht op de branche.' Fotocredits: Wikipedia.org

Tegen zonsopgang nog snel even de stress van de stapavond eruit ‘werken’ bij een prostituee wordt in de toekomst verboden. Van vier tot negen uur ’s ochtends is hoerenlopen straks verboden.

Dat bleek uit het nieuwe, definitieve prostitutiebeleid dat de gemeente dinsdag heeft vastgesteld. De Telegraaf meldt dat zowel achter de ramen als in de bordelen niet meer tussen vier en negen gewerkt mag worden. Pas om negen uur ’s ochtends mogen de meiden en vrouwen weer aan het werk.

In het weekend mogen de dames van lichte zeden een uurtje langer doorgaan, dan is het van vijf tot negen niet toegestaan.

Volgens ons stadsbestuur zijn deze maatregelen hard nodig omdat er momenteel een gebrek aan toezicht is op de branche. In de vroege uurtjes zouden veel prostituees te maken hebben met zowel agressieve als dronken klanten.

Verder wordt de minimumleeftijd voor dames van lichte zede opgeschroefd.

Eerder was hier al kritiek over, maar nu wordt de minimumleeftijd definitief opgeschroefd naar 21 jaar. In de toekomst wordt het beleid verder aangescherpt. Dan moeten prostituees met hun exploitanten een bedrijfsplan (niet lachen) opstellen met afspraken over werktijden, het salaris en ook de taalvaardigheid opstellen.

Amsterdam telt zo’n 8.000 prosituees. Volgens de gemeente voert zo’n 8 tot 90% het werk onvrijwillig uit. 

Leave a Reply