Radio Swammerdam integreert in het moslimdebat

Swammerdam integratiedebat Moslims 22 februari 2015Vandaag stonden de moslims centraal in Radio Swammerdam. Of althans, centraal: het debat over de integratie van moslims is sinds 9/11 steeds verder gepolariseerd. Thijs van Dooremalen doet op het moment promotieonderzoek aan de UvA naar de veranderingen in het politeke debat omtrent moslims en terrorisme. Thijl Sunier, hoogleraar culturele antropologie aan de VU, doet veldonderzoek naar hoe, wat hij noemt ‘gewone’ moslims’ (lees: niet de Imams) participeren in de Nederlandse samenleving.

Columnist Sicco de Knecht sprak zich in zijn column fel uit tegen de veiligheidsterreur van de overheid. De column had als titel: Ver weg maar toch dichtbij.

 

Luister hier het fragment terug:

 

 

In het eindgesprek werd geconstateerd dat alle partijen er over eens zijn dat moslims moeten integreren. De onderliggende vooronderstelling is echter dat moslims helemaal niet integreren, maar allang deelnemen aan de samenleving. Luister hier het fragment terug:

 

 

Presentatie: Tiago Abas en Tim Wagemakers. Luister hier de gehele uitzending of subscribe hier op de podcast van Radio Swammerdam via iTunes.

Comments are closed.