Radio Swammerdam: milieuvervuiling tegengaan met wetgeving

Swammerdam ecocide wetgeving
Vandaag de eerste aflevering in het nieuwe dossier ‘Groen’. Bioloog Jan Swammerdam, waar ons programma naar vernoemd is had zich heden ten dage hoogstwaarschijnlijk ook zorgen gemaakt over klimaatverandering. Presentatoren Elmer Rikhof en Henk Ruigrok van der Werve spraken daarom met twee onderzoekers over ontwikkelingen op het gebied van ecocidewetgeving.

Femke Wijdekop is juridisch onderzoeker aan het Institute of Environmental Security in Den Haag. Zij was bij de uitspraak van de rechter die onlangs de stichting Urgenda gelijk gaf en de Nederlandse staat dwong om klimaatdoelen te halen. Daarnaast was Pieter Pauw, onderzoeker aan het Deutsches Institut für Entwicklungspolitik (DIE) in Bonn te gast. Hij is op het moment bezig aan zijn promotieonderzoek naar de financiering voor het omvormen van adaptatie in ontwikkelingslanden.

Vaste columnist Bas Belleman vroeg zich af waarom strijden voor het milieu niet ‘cool’ is:

 

Luister hier de hele uitzending terug:

 

Andere uitzendingen kunt u terug luisteren op Soundcloud of als Podcast via iTunes. Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe uitzendingen volg ons dan op Facebook of Twitter.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?