Read My World en Hannah van Binsbergen in Paperback Radio

Een Russisch poëzie-wonderkind, de klassenstrijd in Frankrijk en queer performativity in Turkije, het komt allemaal voorbij in deze uitzending van Paperback Radio. Te gast waren Hannah van Binsbergen, de auteur van de bekroonde bundel Kwaad gesternte, die gefascineerd is door de Russische Nika Toerbina en nu aan een roman over de duivel werkt. En Canan Marasligil, literair vertaler en programmamaker voor het internationale literatuurfestival Read My World, dat dit jaar in het teken staat van Turkije en 11-13 oktober plaatsvindt in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord.

Presentator Lisanne Snelders sprak met Canan Marasligil over de precaire situatie waar Turkse schrijvers zich in bevinden en de manier waarop zij op het Read My World festival hun stem laten horen in programma’s over de stad, queer identiteit en populaire Turkse soaps. Lisanne werkt zelf ook voor het Read My World festival waar ze een literaire wandeling door Amsterdam Noord liet uitzetten door dichters Maartje Smits en Martijn den Ouden onder de titel Flaneuses.

Recensent en auteur Fiep van Bodegom tipte het werk van de Franse Edouard Louis, zijn boek Ze hebben mijn vader vermoord is een aanklacht tegen de Franse staat en een ontleding van het denken over klasse.

Het Read My World festival vindt plaats van 11-13 oktober in de Tolhuistuin. Meer informatie op de website en op facebook. Wil je meewandelen op vrijdag 12 oktober, om 16.30? Meld je dan hier  aan (je hebt een festivalbandje nodig).

Volgende week maakt Lisanne opnames vanaf het festival.

De muziek in deze uitzending was van de Limburgse Harold K., de Zeeuws-Vlaamse Broeder Dieleman (hun muziek is te koop op Bandcamp) en de Turkse band Athena. Dit is clip van Athena’s nummer Ses Etme, waar Canan in de uitzending over vertelt:

Deze aflevering werd uitgezonden op maandag 8 oktober 2018, van 14.00 – 15.00 uur. Presentator: Lisanne Snelders. Gasten: Hannah van Binsbergen, Canan Marasligil, Fiep van Bodegom.

 


More Berichten for Show: Paperback Radio

Comments are closed.