Record Store Day bij #JeMoeder

Zaterdag 21 april is het Record Store Day. Nou hebben we bij AmsterdamFM helaas geen platenspelers, maar muziek uit de oude doos vind je er genoeg. Even serieus? Platenwinkels kunnen nauwelijks het hoofd boven water houden, omdat er steeds minder cd’s verkocht worden. De trend van dit moment is dat naast cd’s en iTunes veel albums weer op vinyl uit komen. En wat is er mooier dan struinen door een platenwinkel in de hoop die ene missende parel uit je collectie te vinden.

Komende zaterdag vieren platenwinkels wereldwijd de unieke cultuur in deze winkels en het feit dat ze nog bestaan. Concerto aan de Utrechtsestraat heeft de hele dag live muziek, weggeefacties en speciale aanbiedingen. Radio is behalve veel geklets toch bovenal een medium voor muziek. En dan dus muziek met de hoofdletter M. Het gaat om delen, beleven, voelen, ervaren en natuurlijk praten over muziek. In Nederland en dus in Amsterdam hebben we veel muzikaal talent. JeMoeder deelt een gedeelte uit haar eigen platencollectie.

Maar ook zijn er interviews met Marlein Parlevliet, een van de oprichters van Record Store Day, Maurits Westerik zanger van de band GEM, de Amsterdamse inbreng op deze dag Jungle By Night en misschien FinnSilver die kozen hun debuutalbum op vinyl uit te brengen. Verder Lisa Portengen over het aangepaste programma van de Smart&Sexy Rokjesdag komende zondag en moeders mooiste muziektip van Metha Molenaar. Een muzikaal feestje dat je niet wilt missen, dus luister mee van 11-13uur!

Comments are closed.