Régine, koningin van de nacht

Aanstaande zondag, 3e kerstdag, is het heerlijk uitbuiken op AmsterdamFM met een nieuwe aflevering van ‘De Diva’s van Luuck Droste’.

Régine Zylberberg, die zich in naoorlogse Parijs als arme immigrantendochter opwerkte tot koningin van het nachtleven, vertrouweling van de wereldwijde jetset en uithangbord van haar eigen imperium Chez Régine, met vestigingen verspreid over de vijf continenten, wordt op Eerste Kerstdag 91 jaar. Naast haar loopbaan in het nachtleven was ze ook decennialang zangeres en zong teksten die haar op het lijf geschreven werden door grootheden als Charles Aznavour, Serge Gainsbourg, Patrick Modiano, Françoise Sagan en Serge Lama. Daarnaast streed ze tegen drugsmisbruik met haar organisatie SOS Drogue International, waarvoor ze in 1995 van Jacques Chirac de Légion d’Honneur kreeg.

Luuck Droste belicht haar zeer turbulente leven en brengt bijna 30 van haar nummers ten gehore.

Ook spreekt hij met Frances Gramende, in Nederland o.a. bekend als organisatrice en jurylid van het jaarlijke Concours de la Chanson van de Alliance Française. Zij kwam in de jaren 70 veelvuldig in Franse clubs van Régine en vertelt over de rol van Régine in de Franse showbiz van die tijd.

Daarnaast is Josje Peterse ook weer van de partij. Zij neemt een drietal chansons die Serge Gainsbourg voor Régine schreef inhoudelijk door.

De vijfde aflevering van ‘De Diva’s van Luuck Droste’ over Régine is a.s. zondag 27 december te beluisteren tussen 16.00 en 18.00 uur en wordt van 22.00 tot 24.00 uur nog eens herhaald.

Comments are closed.