Rianne Meijers debuut roman: de Onverschrokken Lafaard


Op 4 juli presenteerde schrijfster Rianne Meijer met een boekfeestje haar eerste roman: de Onverschrokken Lafaard. In Kunst & Cultuur sprak presentatrice Amber Roner met Rianne Meijer over dit boek, het schrijfproces en de invloed van social media. 

 

De Onverschrokken Lafaard

Zevenentwintig en al weduwnaar. Het enige wat Bram nog voelt is minachting voor de wereld. Hij probeert zich staande te houden door een harnas van haat en sarcasme, en de belofte zich nooit meer aan iemand te hechten, maar die strategie blijkt toch minder houdbaar dan hij zelf dacht. Zeker als hij Zwaan ontmoet. Nota bene op Twitter, het medium voor verknipte tijdverspillers en narcistische aandachtstrekkers. Door hun eindeloze nachtelijke gesprekken wordt Bram herinnerd aan dingen die hij eigenlijk liever was vergeten.

 

De onverschrokken lafaard is geen tragisch verhaal waarin alles aan het einde toch nog goed komt, en geen pleidooi voor de wijze lessen die er te leren zijn uit je leed, maar een pijlsnelle roman over de dood, verknipte families en moderne media.

 

Eind 2011 debuteerde Rianne Meijer met haar autobiografie de Ana files een verzameling van haar blogs over haar jaar in een anorexiakliniek. Verder schrijft Rianne voor GlamOrama en de Nieuwe Revue en is ze actief op twitter als @globalistaa.

 

De Onverschrokken Lafaard is uitgegeven bij Uitgeverij Prometheus

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?