Ricardo van Rhijn: “Laf FC Twente afgestraft”

Ajax heeft zich zaterdagavond teruggespeeld in de strijd om de landstitel. In de eigen ArenA werd een zeer defensief FC Twente met 1-0 verslagen.

Op papier stond de wedstrijd als topper te boek, maar op het veld werd die titel allerminst eer aangedaan. De eerste helft leek meer op een schaakwedstrijd dan op voetbal en was van alle spanning ontheven. De bezoekers waren slechts een schim van de trotse koploper die ze op dit moment zijn en speelde een ongebruikelijke defensieve wedstrijd. Het leek er sterk op dat FC Twente vooral niet wilde verliezen in plaats van met aanvallend voetbal het gat op concurrent Ajax proberen te vergroten.

De Ajacieden hadden de hele wedstrijd het veldoverwicht maar hadden moeite het compacte FC Twente stuk te spelen. In de 68ste minuut werd het geduld toch beloond, een mooie combinatie tussen Ryan Babel en Christian Eriksen werd door de jonge Deen hard langs Mihaylov geschoten: 1-0. Na de tegentreffer probeerde de bezoekers nog wel extra druk vooruit te zetten, maar de ploeg van Frank de Boer bleef simpel overeind.

Ajax bezet momenteel de derde plaats en door de overwinning is de achterstand op koploper FC Twente teruggebracht tot slechts 3 punten.

Na afloop sprak verslaggever Bob Mans met Ajax verdediger Ricardo van Rhijn en vroeg de jonge rechtsback of hij trots was op de geleverde prestatie.