Ricardo van Rhijn: “Puntverlies te wijten aan het missen van kansen”

Ajax heeft zondagmiddag twee belangrijke punten verspeeld in de strijd om de landstitel. In de eigen Amsterdam Arena bleven de Amsterdammers op 1-1 steken tegen Roda JC.
Ajax begon zeer sterk aan het duel, maar geen van de kansen werd benut. Na 39 minuten zette Adil Ramzi Roda op voorsprong uit een van de spaarzame counters van de Limburgers. Negen minuten na rust bracht Daley Blind Ajax op gelijke hoogte met zijn eerste doelpunt in Ajax 1. De linksback scoorde op aangeven van Barcelona-huurling Isaac Cuenca die zijn debuut maakte in de ploeg van Frank de Boer. In  de slotfase kreeg Ajax nog een aantal kansen, maar het puntverlies kon niet worden voorkomen. Hierdoor blijft de achterstand op koploper PSV, dat zaterdag met 2-2 gelijkspeelde tegen Vitesse, drie punten.

Na afloop sprak Amsterdam FM-verslaggever Arjen Bos met rechtsback Ricardo van Rhijn