Riedewald: “Een valse start in oktober “

Vanmiddag moest Ajax thuis aantreden in de topper tegen PSV. Voorafgaand op papier was dit een topper, maar in de praktijk bleek dit totaal niet het geval te zijn. PSV won kinderlijk eenvoudig met 1-2.

 

Ajax begon met Viktor Fischer in de spits. Hij nam de plek van de gepasseerde Arek Milik over. Hierdoor nam Amin Younes de plek van Fischer over vanaf de linkerkant. Beide mannen zagen dat PSV na 7 minuten op 0-1 kwam. Na slecht verdedigen achterin kon Gaston Pereiro eenvoudig de bal hoog in het doel achter Jasper Cillessen schieten. Pereiro mocht in de basis starten, omdat Maxime Lestienne bij PSV ontbrak wegens privé-omstandigheden. De ploeg uit Eindhoven kon echter niet lang genieten van de voorsprong, want Amin Younes rondde fraai af na een goede Ajax aanval. De aanval begon bij Joël  Veltman, die een harde tackle maakte op de bal. In het verdere verloop van de eerste helft probeerde Ajax wel wat druk te zetten en agressief te spelen, maar verder dan een speldenprikje van Davy Klaassen kwamen de Amsterdammers niet. Ajax mocht nog van geluk spreken dat ze vlak voor rust niet op een 1-2 achterstand kwamen. Eerst leek Jürgen Locadia te gaan scoren, maar zag zijn inzet worden gered vanaf de doellijn door Veltman. Uit de corner kopte Bruma de bal in, maar Riechedly Bazoer redde Ajax, door de bal net voor de doellijn weg te koppen. De Ajax spelers werden op een licht fluitconcert getrakteerd, toen zij richting de kleedkamer liepen voor de rust.

 

Na de rust was PSV heer en meester. Ajax kwam er niet meer uit en oogde slordig en inspiratieloos. Davy Pröpper gaf via een rollertje op de buitenkant van de paal al een waarschuwing af aan het adres van de Amsterdammers. Het slag op het middenveld werd overtuigend gewonnen door PSV. Ajax kreeg nog wel een kans via Viktor Fischer, maar de Deen zag zijn inzet op de paal terecht komen. Frank de Boer greep uiteindelijk dan toch in en bracht Tulani Serero binnen de lijnen. Serero kon echter ook niet voorkomen dat PSV toch op 1-2 kwam. Wederom kon Gaston Pereiro zo doorlopen, hij kapte Jairo Riedewald uit en schoot met links zeer fraai de bal achter Jasper Cillessen binnen. Het leek zelfs nog pijnlijker te worden voor Ajax, maar de goal van Jürgen Locadia werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

 

Ondanks het verlies blijven de Amsterdammers nog wel bovenaan staan in de Eredivisie. Ze delen nu alleen de koppositie met Feyenoord. Beide teams hebben 19 punten uit 8 wedstrijden. Na de interlandperiode speelt Ajax op zaterdag 17 oktober uit in Amelo tegen Heracles.

 

Na afloop sprak Wedstrijdritme verslaggever Raoul El Ouni met een zwaar teleurgestelde Jairo Riedewald.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?