Road to Rio: Noël van Klaveren voelt zich bevrijd na haar blessure

ROAD TO RIO Iedere week kijkt Wedstrijdritme vooruit op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro die deze zomer zullen gaan plaats vinden. Er wordt wekelijks gebeld met een sporter die zich probeert te kwalificeren of dat zelfs al heeft gedaan. Deze week hadden de mannen turnster Noël van Klaveren te gast. Tijdens het WK Turnen in 2015 in Glasgow wist het Nederlandse team na veertig jaar zich weer eens te plaatsen voor de Olympische Spelen. Dit was een historische prestatie. Van Klaveren was hier niet bij aanwezig door een blessure. “Ik vond het wel heel moeilijk om daar niet te staan en om dat mee te vieren. Ik heb wel alles gevolgd via de tv en het internet.Het was gewoon echt geweldig.”
Na het EK in 2015 werd zij geopereerd aan haar voet. Er werd een botje verwijderd, waar ze al tijdje last van had. Inmiddels is ze weer helemaal hersteld en heeft ze grootste plannen. Ze traint hard in Amsterdam met haar trainers, maar ze hoopt zichzelf nog te verbeteren. “Ik ben echt een perfectionist. Ik wil het liefst meteen alles goed doen. Als ik dus een foutje maak, dan heb ik moeite om dat te accepteren, maar in het turnen hoort dat erbij.” Naast het trainen volgt zij nog de studie sport & coaching aan het Johan Cruyff College in Amsterdam. Ze zit daar in haar derde jaar. Ondanks dat ze pas twintig jaar oud is , weet zij wel wat ze later wil worden.”Na mijn turncarrière wil ik coach worden en dan kleine meiden begeleiden en misschien nog wel topsporters.” Ze valt nu al af en toe in op haar eigen turnschool als een docent niet kan. Dit doet zij met veel plezier.

De definitieve selectie voor de Olympische Spelen wordt pas eind juni bekend gemaakt aan de hand van een reeks aan kwalificatie wedstrijden. Er zijn een hoop meiden die mee kunnen naar Rio de Janeiro, maar uiteindelijk mogen er maar vijf meiden afreizen naar Brazilië. “Ik voel geen extra druk. Iedereen vecht natuurlijk voor zijn eigen plekje, maar ik ben lekker aan het trainen en het gaat erg goed. Ik heb later in april nog een wereldbeker wedstrijd waarin ik mezelf weer kan laten gelden.” Er komen dus spannende tijden aan voor de jonge turnster. Ze ziet haar kansen echter wel positief in om uiteindelijk naar de Olympische Spelen te mogen gaan. ” Ik heb veel vertrouwen en veel kracht om er uiteindelijk te staan. Als ik mijn programma nu nog wat weet uit te breiden en gewoon doe wat ik moet doen, dan moet het allemaal op zijn plaats vallen.”

Beluister hieronder het gehele interview met Noël van Klaveren.

 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?