Rockband John Coffey verovert de harten van Dauwpop publiek

Op Hemelvaartsdag reist het gecombineerde festivalteam van KX Radio en AmsterdamFM traditiegetrouw af naar Dauwpop. Tijdens deze uitverkochte 21ste editie herken je de echte fans van rockmuziek aan hun t-shirts, waarbij vandaag de dag jong en oud rondloopt met een exemplaar van de Utrechtse band John Coffey. Ze hebben de afgelopen jaren een trouwe fanbase opgebouwd en na het uitkomen van hun derde album The Great News afgelopen februari zijn daar vele nieuwe fans bijgekomen.

 

Het is één van de bands die iedereen live een keer moet meemaken. Reken op: scheurende gitaren, crowdsurfen, melodien die in je hoofd blijven hangen, rondvliegend zweet, kortom complete muzikale chaos. Iedereen binnen en buiten de tent wil er een feestje van maken. In alle hectiek wordt ontroerend goed en voorzichtig met elkaar om gegaan. 

 

 Na een zo goed als uitverkochte clubtour in Nederland, Duitsland en Engeland is het festivalseizoen voor John Coffey begonnen. Na Paaspop en het bevrijdingsfestival is Dauwpop de derde in rij. 

 

Na afloop sprak Amber Roner met David Achter de Molen, Alfred van Luttikhuizen, Richard van Luttikhuizen, Christoffer van Teijlingen en Carsten Brunsveld van John Coffey over de clubtour, optreden in het buitenland en waar ze deze zomer van zich laten horen. Maar natuurlijk ook over hun optreden op Dauwpop, waarbij Richard na het beklimmen van één van de hekken achterover viel en vrij ongelukkig terecht leek te komen.

 

Foto: Linda Bouritius

 

John Coffey plaatste een sfeerimpressie van hun optreden op Dauwpop gemaakt door Niels Bourgonje. 17 oktober staat John Coffey in Paradiso.

 

 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?