Romeo en Julia in Floradorp

Op zaterdagavond 2 juni gaat de Volksopera Floradorp in première. Het veld aan de Floraweg, waarop bij de jaarwisseling Nederlands hoogste kerstbomenstapel in de brand gaat, is dan de locatie voor een volks muziekdrama dat het verhaal vertelt van de onmogelijke liefde tussen een jongen uit Floradorp en het mooiste meisje van de Buiksloterdijk. De opera bestaat uit 24 bekende operaklassiekers, en wordt helemaal gezongen in het Nederlands. De opera duurt 1 uur 35 minuten. De entree is gratis voor wie met een eigen stoeltje komt. 
Met man en macht wordt er gewerkt om de Volksopera Floradorp, waarin buurtbewoners uit Floradorp met professionele begeleiding vaak voor het eerst van hun leven in een heuse opera zingen tot een succes te maken. Het orkest van het Conservatorium Amsterdam, het Buiksloterkoor en de solisten uit Floradorp zijn druk bezig om alle liederen in te studeren.

De Volksopera leeft ook onder de bewoners van Noord. De fondsenwerving laat zien dat de buurt erbij is betrokken. 59 Donateurs brachten al meer dan 3.000 euro bij elkaar om de financiële eindjes aan elkaar te knopen. Doneren is nog steeds mogelijk via voordekunst.nl.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?