Ron Moerenhout ontrafelt de miraculeuze ontsnapping van smokkelkapitein Merk

De Vluchtende Hollander beschrijft de zoektocht naar het werkelijke verhaal achter de miraculeuze ontsnapping van de Amsterdamse smokkelkapitein Willem Merk. Wat Napoleon niet lukte, lukte hem in de jaren ‘90 wel: ontsnappen uit de gevangenis vanaf Sint-Helena, een van de meest afgelegen eilanden ter wereld. De autoriteiten op het roemruchte eiland staan voor een compleet raadsel.

Auteur Ron Moerenhout raakt bij een bezoek aan het eiland gefascineerd door dit verhaal en besluit de waarheid te achterhalen. Hij weet voor dit boek verschillende insiders op te sporen in binnen- en buitenland.

Naast een unieke inkijk in de grote drugstransporten in de jaren ’90 wordt in De vluchtende Hollander duidelijk hoe de ontsnapping destijds heeft plaatsvonden en vooral, wat is er van Willem Merk geworden na zijn ontsnapping?

Ron praat erover bij Paperback Radio met Frans van der Beek. https://www.mixcloud.com/frans-van-der-beek/ron-moerenhout-ontrafelt-de-miraculeuze-ontsnapping-van-smokkelkapitein-merk/

Comments are closed.