Rondvaartsloep haalt gedrogeerde man uit water

Dat drugs en zwemmen niet samen gaan bleek gisteren weer. Een man sprong vrijdagavond rond 18.30 uur van de brug bij de Kloveniersburgwal het water in. Getuigen zeggen dat de man onder invloed was van spacecake en alcohol.

Een toevallig passerende schipper van een rondvaartsloep liet aan AT5 weten de man van een naar eigen zeggen ‘zekere verdrinkingsdood’ te hebben gered. ‘Hij dobberde rond, maakte geen zwembewegingen en verdween soms even onder water. Ik aarzelde geen moment en voer er meteen heen, mensen namen foto’s en filmpjes maar niemand reageerde.’

‘Terwijl ik hem recht in de ogen keek, verdween hij weer helemaal onder water. Zijn ogen bleven open staan terwijl hij langzaam zonk. Ik kon nog net de kraag van zijn jas pakken en hem omhoog trekken. Ik probeerde hem om te draaien zodat hij via de trap eruit kan klimmen. Maar hij bleef wilde, langzaam maar ongecontroleerde bewegingen maken met z’n armen. Hij reageerde op helemaal niets.’

Uiteindelijk lukte het de schipper met behulp van zijn gasten de man uit het water te hijsen. Op de kant is hij meteen in een ‘drenkelingendeken’ ingepakt en overgebracht naar het ziekenhuis.

Op AT5 zijn videobeelden te zien van onder andere hoe de man wankelend naar het hek van de brug loopt en in de gracht terecht komt.

Leave a Reply