Babiche Roof: “Ik heb voor mijn gevoel de marathon gelopen”

VELSEN – ZUID Afgelopen vrijdag stond erin de eredivisie van het vrouwenvoetbal de Noord – Hollandse derby op het programma. Behalve die derby was het voor Telstar speelster Babiche Roof nog een bijzondere wedstrijd. Ze speelde namelijk haar 100ste wedstrijd in de eredivisie en dat tegen haar oude liefde. “Mijn vader kwam ermee dat ik mijn 100ste wedstrijd zou gaan spelen. Het is wel toeval dat het uitgerekend tegen Ajax was, maar ik had hem toch liever willen winnen.”

Haar team is nog vrij jong. De gemiddelde leeftijd is negentien jaar oud. Ondanks dat gegeven legde Telstar een prima pot op de mat neer. Het kon lang goed meekomen met Ajax en er had zelfs een gelijkspel ingezeten.”Als we iets minder slordig waren in balbezit, dan had er meer ingezeten. Ik ben wel blij, want we hebben als team gewoon keihard gewerkt en dit is weer een stap vooruit voor ons. Misschien moeten wij deze speelwijze wel blijven gaan hanteren om wat realistischer te gaan voetballen”, aldus de middenveldster.

Deze week kwam in het nieuws dat Roof in de winterstop een aanbieding afsloeg van het Engelse Sunderland. “Ik vind afstuderen gewoon erg belangrijk en ook mijn maatschappelijke leven. Ik wil ook graag mijn papiertje halen. Ik heb op dit moment mijn leventje hier en blijf daarom voorlopig in Nederland.”

De komende week is Roof vrij vanwege het OKT. Ze gaat wel de verrichtingen van de Oranje Leeuwinnen bekijken.”Ik hoop dat ze het goed gaan doen natuurlijk. Ik hoor van onze keepster Barbara Lorsheyd die er wel eens bij heeft gezeten de verhalen en ik heb zelf ook contact met een aantal meiden, dus ik ben benieuwd. Zij gaat in die periode met haar team lekker trainen en verder werken aan de juiste speelwijze. Ze weet wel op welke plaats ze dit seizoen gaat eindigen met Telstar. “Wij gaan als vijfde eindigen dit seizoen. Ik had liever de vierde plek gezegd, maar ADO is dit seizoen gewoon een stapje verder dan dat wij zijn.”

Beluister hieronder het gehele gesprek met Babiche Roof


More Berichten for Show:

Comments are closed.