Ryan Babel: “Wereldgoal van Graziano Pellè”

Ajax heeft zondagmiddag de klassieker in de kuip niet winnend weten af te sluiten. De topper tegen aartsrivaal Feyenoord eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Ajax begon goed aan de wedstrijd en kwam al na elf minuten spelen op 0-1 door een knappe goal van Christian Eriksen. Een kleine tien minuten later scoorde Feyenoord uit haar eerste echte kans direct tegen. Debutant aan Rotterdamse zijde Jean-Paul Boëtius liep bij de tweede paal een lage voorzet binnen, 1-1.

Direct na rust kwamen de Amsterdammers wederom op voorsprong, Siem de Jong verlengde doeltreffend een vrije trap van Eriksen, 1-2. Ajax had de wedstrijd onder controle totdat verdediger Niklas Moisander in de 78ste minuut met rood van het veld werd gestuurd. De Fin kreeg zijn tweede gele kaart voor het vasthouden van Graziano Pellè. Feyenoord maakte handig gebruik van het numerieke overtal en voerde de druk in de slotfase stevig op. Ajax stond met de rug tegen de muur en kwam een aantal keer gelukkig weg. Helaas viel een minuut voor tijd toch de gelijkmaker. Pellè schoot uit een knappe volley hard raak, 2-2. In blessuretijd redde Vermeer knap op wederom een inzet van Pellè en voorkwam zo erger.

Na afloop van de wedstrijd sprak verslaggever Bob Mans met Ajacied Ryan Babel en vroeg hem of dit puntverlies aanvoelde als een domper.