Saaie interland, gelukkige debutant Vermeer: “Drie dagen blijdschap”

Foto: ANP

Nederland-Duitsland (0-0) van gisteren zal niet de boeken ingaan als een van de meest opwindende edities van deze voetbalklassieker. Zo werd er al niet gescoord en hield het qua kansen en spelniveau ook niet over in de Amsterdam ArenA. Excuus voor beide ploegen was natuurlijk het grote aantal afwezigen. Zo miste bondscoach Louis van Gaal Wesley Sneijder, Robin van Persie, Kevin Strootman en Jeremain Lens. Voor één speler werd het echter een onvergetelijke wedstrijd: Ajax-doelman Kenneth Vermeer maakte zijn debuut als Nederlands international. Amsterdam FM Sport vroeg Vermeer na de wedstrijd of bij zo’n debuut zonder tegendoelpunt dan niet zijn grootste glimlach hoort:

Naast Vermeer stond er met Ricardo van Rhijn een tweede Ajacied in het veld. Van Rhijn beleefde een moeilijke wedstrijd en werd in de pauze gewisseld voor Feyenoorder Darryl Janmaat. We vroegen hem hoe hij de wedstrijd had beleefd:

Of Vermeer en Van Rhijn volgende keer weer bij de selectie van Oranje zitten weten we begin februari. Dan oefent Nederland weer in de ArenA: Italië is dan de tegenstander.

 

 

Leave a Reply