Safe on Snow introduceert antislip fietssokken

Hoe kan je je nou het beste voorbereiden op de winter? Dit kan met de zogenaamde fietssokken. Marie-claire Loudon-Peeraer spreekt tijdens AmsterdamLight over haar idee van de fietssok. 

 

Het bedrijf Safe on Snow introduceert sokken die je onder je fietswiel schuift. Je klikt het op je band en je fietst weg.

 

Marie-claire: "Ik ben zelf erg hard gevallen en toen dacht ik; waarom is dit er niet? Het werkt heel goed, ik heb het uitgeprobeerd op de ijsbaan en op sneeuw. De sneeuwsokken kunnen worden gebruikt voor de 28, 26 en 20 inch banden. Het rijdt erg makkelijk. Je hebt de neiging om er op het asfalt ook op te fietsen, maar dat is niet goed voor het materiaal."

 

"Zo'n sneeuwssok is gemaakt van een dunne stof en voorzien van ijzerdraad. Het was moeilijk om dat materiaal te vinden. Ik ben er 2,5 jaar mee bezig geweest. Het is alleen verkrijgbaar via safeonsnow.com en zijn verpakt per paar. Een setje kost 49,95 euro. Deze prijs is nog behapbaar, want bij een fietsenwinkel ben je nog meer geld kwijt", aldus de bedenker van dit slimme idee.

Comments are closed.