Samira Bouchibti: Niet meer “samen”, maar zélf sterk.

Amsterdam FM sprak op de dag van de gemeenteraadsverkiezingen met Samira Bouchibti, nummer 9 op de kieslijst van de VVD. Opvallend, want ze beeïndigde haar landelijke politieke carriere bij de Partij van de Arbeid. Niet langer 'Samen Sociaal, Samen Sterk' dus, maar: "zelf sterk" en vooral: "aan het werk".

 

De politica wil zich nu inzetten voor "ZZP-ers, betaalbare huisvesting in Amsterdam, vrije keuze in onderwijs en meer sport en bewegen als verplicht lesmateriaal". Passant veegt de madam op de sociale media even 'een bepaald soort moslims' de pan uit. De politica met Marrokaanse roots is bepaald niet op haar mondje gevallen en dat valt niet altijd in goede aarde bij de Abu's op Facebook en Twitter. "Haatdragende moslims die de vrijheid van meningsuiting niet respecteren," aldus Bouchibti.

 

Na zwevende kiezers, nu dus ook zwevende politici. Het maakt het voor de normale burger die vandaag zijn stem mag uitbrengen allemaal niet makkelijk. Toch blijft het vaakst gehoorde credo vandaag: Ga naar de stembus en laat je horen. Of Bouchibti met "haar" VVD als winnaar uit de bus komt in Amsterdam blijkt vannacht. Vertrouwen heeft ze er in ieder geval in.

 

Stemmen kan nog tot 21.00 vanavond op diverse locaties in Amsterdam. Voor een overzicht van alle stemlocaties, klik hier.

 

Comments are closed.