Schaatser Koen Verweij wint derde editie van Race to the Top

HARDLOPEN Race to the Top is een hardloopevenement georganiseerd door Running Matters. Een organisatie die op verrassende wijze probeert hardloopwedstrijden te organiseren. Zondag 24 april vond de derde editie plaats en Wedstrijdritme keek terug samen met organisator Marco Vreede.

“We hebben het Ramada Apollo Hotel in het Rembrandtpark beklommen. Twee jaar geleden deden we dat voor het laatst en dit weekend hebben we de wedstrijd nieuw leven in geblazen. Voorafgaand kon er ook worden meegedaan aan een yoga-sessie. De deelnemers moesten drie keer omhoog daarna dus zij konden zich op die manier goed voorbereiden. “Negentien verdiepingen in een fors tempo is namelijk niet niks.”

“Bij de dames won Joanna O’Connor, bij de heren Koen Verweij, de bekende schaatser. Zijn fitheid is in ieder geval behoorlijk hoog maar hij is een tijdje uit de running geweest dus hij was niet op optimale fitheid. Al blijft hij natuurlijk nog steeds behoorlijk snel.”

“We gaan nog evalueren maar na het enthousiasme dat ik vandaag gezien heb denk ik dat we deze race absoluut weer gaan organiseren. En op 3 juli organiseren we de volgende pop-up run, ergens in een park in Amsterdam.”

Beluister hieronder het gehele gesprek met Marco Vreede.


More Berichten for Show:

Comments are closed.