Protestantse Diaconie Amsterdam biedt Secret Garden onderdak

foto: menne vellinga ©2013
foto: menne vellinga ©2013

Secret Garden heeft haar vertrouwde Montelbaanstoren moeten verlaten. De stichting had geen middelen meer om de huur op te brengen.
Een woordvoerder laat aan AmsterdamFM weten dat de Protestantse Diaconie Amsterdam (PKA) op de Nieuwe Herengracht in “Het Wereldhuis” ruimte heeft gevonden voor Secret Garden. Opvallend dan de protestantse organisatie de geplaagde stichting met een werkterrein voor mensen met en uit een islamitische achtergrond te hulp schiet.

De Montelbaanstoren werd in de zomer van 2010 geopend door toenmalig wethouder Roeland Rengelink (PvdA). Eerder was Secret Garden gehuisvest in Het Gespuis in de Spuistraat.
De laatste jaren kwam Secret Garden vooral in het nieuws vanwege haar grote inzet voor homoseksuele asielzoekers met een islamitische achtergrond. Haar zorgen over deze groep heeft zelfs tot Kamervragen geleid vanuit diverse partijen in Den Haag.

Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling DMO de geldschieter van de gemeente Amsterdam, besloot eerder dit jaar de geldkraan eind 2013 dicht te draaien. Men vond dat er te veel landelijke zorg werd geboden. Ook had men vragen bij de financiële en sociale verantwoording van de jaarcijfers.

In het archief van MVS GAYSTATION vinden we een beeldverslag van de opening

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?