Shula Rijxman, Sinan Can en anderen over het nieuwe tv-seizoen

Op 31 augustus presenteerde de NPO de nieuwe programma’s voor het najaar van 2021. Oscar van Oorschot reisde voor De Mediaweek af naar Hilversum en sprak met bestuurders en programmamakers over het nieuwe tv-seizoen.

Shula Rijxman

Afzwaaiend NPO-voorzitster Shula Rijxman blikt terug op 10 jaar leiding geven aan de NPO en vertelt naar welke nieuwe programma’s zij uitkijkt.

Arnold Karskens

Ook Arnold Karskens van de nieuwe publieke omroep Ongehoord Nederland was aanwezig. Hij vertelde hoe hij van plan is om in 2022 het omroepbestel op te schudden.

Boer Ayoub

De 24-jarige Ayoub Louihrani was een opvallende verschijning bij de seizoenspresentatie. Waar de meeste mensen formeel gekleed waren, verscheen hij in een blauwe overall, inclusief mestsporen, en grote groene laarzen. Hij is binnenkort te zien in het programma Boer Ayoub.

Sinan Can

Sinan Can is momenteel samen met Floortje Dessing te zien met het programma My 9/11. Hij reisde daarvoor afgelopen voorjaar af naar Afghanistan, voordat de Taliban de macht greep. Oscar sprak met Sinan over dat programma, de programma’s die nog komen en hoe hij tegen de huidige ontwikkelingen in Afghanistan aankijkt.

De seizoenspresentatie van de NPO, met voorproefjes van 95 nieuwe en vertrouwde programma’s, is hier terug te kijken.

Foto: NPO/Michiel Schnater

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?