Sigthórsson:”Het is echt een rare competitie”

Ajax heeft afgelopen zondag wederom verzuimd om koploper PSV te achterhalen, thuis tegen ADO Den Haag werd er met 1-1 gelijk gespeeld.

De Amsterdammers domineerden vrijwel de gehele wedstrijd tegen ADO, kregen talloze kansen maar wisten deze niet te verzilveren. Een grote fout van Niklas Moisander werd na 30 minuten spelen afgestraft door ADO aanvaller Tjaronn Chery, 0-1. Ajax deed er alles aan om deze fout recht te zetten en had daarbij het geluk niet mee; een zuivere goal werd niet toegekend omdat de bal volgens het arbitrale trio de lijn niet had gepasseerd. Lasse Schöne wist vijf minuten voor tijd nog wel de gelijkmaker te scoren, maar tot een winnende treffer kwam Ajax niet meer.

Ajax blijft door het puntverlies tweede op twee punten achterstand van PSV en ziet nummer drie Feyenoord tot op één punt naderen.

Na afloop van de wedstrijd sprak verslaggever Bob Mans met Kolbeinn Sigthórsson en legde de IJslandse spits voor dat Ajax, net als PSV drie weken geleden, makkelijk met 7-0 van ADO had kunnen winnen.