Sinkgraven: ” De beste drie die starten, dus ik moet zorgen dat ik daarbij kom”

AMSTERDAM Ajax wint met een magere 1-0 thuis van Vitesse. In de eigen Arena viel er niet veel te genieten. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam van de voet van Riechedly Bazoer. Daley Sinkgraven kwam in de tweede helft in de ploeg voor Donny van de Beek. “Het was een hectische wedstrijd. We speelden te vaak de lange bal en daardoor liepen we achteruit”, aldus de middenvelder.
Ajax begon fantastisch. Het had minder dan een minuut nodig om het net te vinden. Daarna probeerde de Amsterdammers door te pakken, maar verder dan een mooie dribbel van El Ghazi en een afgekeurde goal van diezelfde El Ghazi kwamen de Amsterdammers niet. Kenny Tete moest na negentien minuten geblesseerd aan zijn enkel het veld verlaten, na een harde overtreding van Vitesse – speler Isaiah Brown. Na de 1-0 waren beide teams erg slordig en onrustig aan de bal.

Sinkgraven die vanavond eerst moest toekijken vanaf de bank was na afloop blij met de drie punten, maar niet met het spel. Ajax leek een leider te missen, maar daar was de middenvelder het niet mee eens. “We misten niet een leider, maar het vertrouwen om te blijven voetballen.” Ajax heeft een jonge ploeg die vaak wordt verweten dat er geen ervaren spelers zijn binnen het elftal. “Als we gelijk hadden gespeeld of hadden verloren, dan had iedereen weer gesproken over het feit dat we ervaring missen, maar ik denk dat je vanavond gezien hebt dat wij prima die voorsprong hebben kunnen vasthouden en dat we hebben gestreden voor elkaar”, aldus Sinkgraven.

Bij Ajax is er altijd een concurrentiestrijd zo ook op het middenveld. Sinkgraven kwam weer terug van een blessure en hoopt dat hij snel weer meer minuten gaat maken. Hij is echter vastberaden om de strijd aan te gaan. ” Ja, hoe ik dat ga doen is simpel door op de training te laten zien dat ik er ben. Nu heb ik geen negentig minuten volgemaakt, maar als het aan mij ligt ben ik daar klaar voor.”

Luister hieronder het gehele interview met Daley Sinkgraven:

Ajax is door de winst van vanavond nog steeds de koploper. De Amsterdammers hebben 47 punten uit negentien wedstrijden. Dit zijn zes punten meer dan de nummer twee PSV. De ploeg uit Eindhoven heeft echter een wedstrijd minder gespeeld, maar komt morgen in actie thuis tegen FC Twente.

Dinsdag 26 januari speelt Ajax weer thuis voor de competitie. Om 20.45 is in de Amsterdam Arena Heracles dan de tegenstander.