Sjors van der Panne: ‘Muziek is mijn leven’

Sjors van der Panne won in 2008 de publieksprijs van Concours de la Chanson Alliance Francaise. Hij bracht in 2012 zijn debuutalbum uit: één nacht. Maar vorig najaar was daar dan de doorbraak bij het grote publiek: Hij werd tweede bij The Voice of Holland. Al bij de blind auditions veroverde hij ieders harten met de klassieker van Huub van der Lubbe: Zeg me dat het niet zo is.

 

Met de coaching van onder andere Marco Borsato en een nieuw management wist hij zeven keer het Concertgebouw vol te krijgen met de mooiste Nederlandstalige liederen van o.a. Frank Boeijen, Jacques Brel, Claudia de Breij en Ramses Shaffy. De opnames hier van bracht hij uit op cd en afgelopen week tekende hij een platencontract en gaat hij eigen liedjes schrijven en verschillende samenwerkingen aan.

 

Zondag om 16.30uur staat Sjors van der Panne met band in het Vondelpark Openluchttheater. In Kunst & Cultuur praat Amber Roner met Sjors van der Panne over hoe hij de laatste maanden beleefd heeft, wat muziek voor hem betekent en wat hij zondag gaat spelen in het Vondelpark.

 

Foto: Diederick Habermehl

Comments are closed.