Slechte generale voor Ajax

Het grotendeels vernieuwde Ajax is er in de eigen ArenA niet in geslaagde Johan Cruijff Schaal te veroveren. Hoewel het dit keer slechts bij 1-0 bleef (Ajax speelde uit in de eigen ArenA), was PEC Zwolle de landskampioen wederom de baas waar het de prijzen betrof. 

Ajax trad aan met maar liefst zeven spelers die vorig jaar niet op een basisplaats konden rekenen. De bank was eveneens voornamelijk voorzien van nieuwe namen, hoewel voor het grote talent Zivkovic nog geen plaats was in de selectie van Frank de Boer. 

Hoewel Ajax ter verdeging kon aanvoeren dat veel spelers nog ontbraken (WK-gangers Blind, Cillisen, Veltman, geblesseerden Fischer en van Rhijn), hoopte het Ajax publiek op vuurwerk met het in de voorbereiding zo doeltreffende aanvallers Milik en El Ghazi in de selectie. Beiden konden die verwachting tegen PEC Zwolle echter niet inlossen.

Het spel van Ajax was traag en weinig verrassend waardoor er ondanks veel balbezit, eigenlijk geen echte kans werd gecreëerd. In combinatie met "dom balverlies" aldus trainer Frank de Boer en het slim uitgevoerde countervoetbal door PEC Zwolle, stond het in de 55ste minuut 1-0 door een doelpunt van Stef Nijland en dat was bepaald niet onverdiend. In het restant van de wedstrijd wist Ajax het tij niet te keren en waren de beste kansen op een doelpunt voor de ploeg uit Zwolle.

Met nog minder dan een week voor de start van de competitie op de kalender, zal Frank de Boer zich niet al te druk maken om het verlies van de schaal. Al meerdere seizoenen blijkt het verlies van de Johan Cruijff Schaal immers een opmars naar de landstitel. Het matige spel zal echter drastisch moeten verbeteren, wil de huidige landskampioen aanstaande zaterdag tegen Vitesse een fatsoenlijke seizoensstart kunnen maken om de landstitel voor de vijfde keer op rij te veroveren. Dat zou niet alleen een unicum zijn voor de Amsterdamse club, maar ook een unicum binnen de Eredivisie zoals die sinds het seizoen 1956/1957 bestaat.

fotocredits: http://www.facebook.com/afcajax

Comments are closed.