Slordig AFC verliest van directe concurrent

AFC AmsterdamAFC heeft de thuiswedstrijd tegen EVV met 0-1 verloren. Jeroen Evelein maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. EVV gaat door deze overwinning AFC voorbij op de ranglijst. De Amsterdammers staan nu zevende met twintig punten.

AFC begon aardig aan de wedstrijd. Binnen vier minuten prikte Joshua Patrick, opgesteld als spits door blessureleed bij Sjoerd Jens, de bal in het EVV-doel. Maar Patrick deed dit vanuit buitenspelpositie, waardoor het doelpunt werd afgekeurd. Hierna bleef AFC de bovenliggende partij. De Amsterdammers hadden meer balbezit, maar konden dit omzetten in grote kansen. EVV groef zich in en probeerde er snel uit te komen via Evelein en Kreukniet. Een slordig AFC kreeg nog een aantal kansje via Joshua Patrick, maar EVV kwam niet in de problemen.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. AFC had de bal, maar EVV kreeg het nooit moeilijk. De wedstrijd leek uit te lopen op een bloedeloze 0-0, totdat een kwartier voor tijd de Limburgers via Evelein op voorsprong kwamen. Met deze voorsprong op zak kon EVV zich nog verder ingraven. Hoewel trainer Cor ten Bosch nog twee spitsen inbracht, Heij en Van Es, kon de club uit Amsterdam Zuid nooit echt gevaarlijk worden en gingen de drie punten mee naar Limburg.

Aanvoerder van AFC Jasper de Haer baalde behoorlijk van de nederlaag.

Deze week maakte AFC-voorzitter Machiel van der Woude bekend dat hij na tien jaar stopt als voorzitter. Hij kijkt met vrede terug op zijn voorzitterschap.