Sluwe vos

Gerda de V. troggelde bewoners van een zorgcomplex in Buitenveldert bijna een half miljoen euro af. Justitie heeft 240 uur werkstraf en negen maanden voorwaardelijke celstraf geëist tegen haar. Als beheerder lichtte ze meer dan twintig bejaarden op.

Ze beloofde de senioren hoge rentepercentages als ze geld stortten in een beleggingsfonds of ze verzon een verhaal over haar dochter die een huis wilde kopen maar daar geen geld voor had. De bewoners geloofden De V. op haar woord, ze waren nooit achterdochtig.

Het is vooral het beschamen van dat vertrouwen wat de officier van justitie de verdachte zwaar aanrekent. De V. verklaart ten tijde van de oplichtingspraktijken in een roes te hebben geleefd. ‘Ik weet niet meer hoe het ooit in me op is gekomen om dit te doen. Financieel was het een moeilijke tijd. Mijn hele leven ben ik afhankelijk geweest en dat was ik zat. De mensen waren erg gecharmeerd van de hoge rentebedragen die ik beloofde. Eigenlijk wilde ik mezelf op een voetstuk zetten door sinterklaas te spelen,’ verklaart ze tegenover de rechtbank.

Leave a Reply