Soccerrocker eert helden David Bowie en Johan Cruijff

SOCCERROCKER Het woord zegt het eigenlijk zelf al, Soccerrocker is een voetbaltoernooi waar ’s avonds rockbandjes komen spelen. Bij DVVA 8, misschien wel het slechtste voetbalteam ooit, speelden meerdere spelers in verschillende bands. Op die manier ontstond het idee om de twee hobby’s te combineren. Wedstrijdritme belde met organisator Adriaan Woudstra over het toernooi dat op 21 mei plaatsvindt.

“We zijn na onze wedstrijden bij de dug-out gaan barbecueën en muziek maken, dat is uiteindelijk uitgegroeid tot wat het nu is. We hebben zelfs een poster om mensen naar ons festival te trekken. Die poster is natuurlijk een bijzonder verhaal. Het idee van deze poster komt al van vorig jaar juni. Toen David Bowie overleed was de poster al klaar en toen Cruijff ook heen ging stond het kippenvel op mijn arm.”

“We hebben 90 teams die meedoen. Er wordt 5 tegen 5 gespeeld en we spelen vier wedstrijd op één veld. Op die manier kunnen zo veel mogelijk mensen voetballen. Roelof Luinge fluit de finales, die ook live worden becommentarieerd door de mensen van Ajax Radio.”

Op onze site soccerrocker.nl kun je je aanmelden als je wil helpen bij dit voetbal-muziekevenement op 21 mei.

https://soundcloud.com/amsterdamfm/20160403-adriaan-woudstra


More Berichten for Show:

Comments are closed.